Cod etic pentru asociațiile de pacienți, cere asociația P.A.V.E.L.

DSC04193
DSC04193

Asociația P.A.V.E.L. a propus, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale Actualități în Oncologia Pediatrică – Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, crearea unui cod etic pentru asociațiile de pacienți, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților asociației, prin acest demers s-ar putea realiza alinierea asociațiilor de pacienți din România la principii etice și deontologice comune, precum și o coordonare unitară a activității a acestora, pentru o cât mai mare eficiență.

”În opinia noastră, o organizație de pacienți are un comportament etic față de pacienții pe care îi reprezintă, față de celelalte asociații, față de autorități, colaboratori și finanțatori, atunci când există congruență între ceea ce afirmă că face și ceea ce face de fapt. Ar putea exista chiar și un colegiu al asociațiilor de pacienți care să recunoască, în condiții etice clar definite, meritele unor asociații, să ofere acreditari sau, după caz, să aplice sancțiuni”, a declarat Olga Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L.

Citește aici comunicatul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel