CM de handbal feminin. România - Kazahstan, rezultat final. 'Tricolorele', calificate în grupele principale

Norvegia, campioană mondială la handbal feminin după ce a învins Franța / Sursa: Pixabay
Norvegia, campioană mondială la handbal feminin după ce a învins Franța / Sursa: Pixabay

Echipa de handbal feminin a României a reușit duminică o nouă victorie clară la Campionatul Mondial.

Tricolorele au făcut o primă repriză modestă, încheiată cu un avantaj de doar cinci goluri, 14-9, dar au jucat mult mai bine după pauză, reuşind un parţial elocvent pentru diferenţa de valoare, 24-8. Succesul de duminică a parafat şi calificarea în grupele principale ale competiţiei.

Cine a marcat golurile naționalei României

Golurile echipei României au fost reuşite de Laura Moisă 6, Elena-Nicoleta Dincă 5, Bianca-Maria Bazaliu 5, Crina-Elena Pintea 5, Cristina Laslo 4, Alina Ilie 3, Maria-Mădălina Zamfirescu 2, Ana Maria Tănăsie 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Alexandra Dindiligan 2, Dana-Andreea Rotaru 1, Bianca Elena Harabagiu 1. Yuliya Dumanska a apărat 7 şuturi şi a încheiat cu un procentaj de 44%, iar Daciana Hosu a parat 8 aruncări, având un procentaj de 50%. Pentru Kazahstan au înscris Irina Alexandrova 8 goluri, Dana Abilda 7, Zlata Zviaghina 1, Kamila Serikbaeva 1. Meciul a fost arbitrat de Heidy Elsaied şi Yasmina Elsaied, ambele din Egipt.

Duminică seara are loc şi celălalt meci din Grupa C, Norvegia - Iran. În ultima etapă a grupei, pe 7 decembrie, vor avea loc partidele Iran - Kazahstan (19:00) şi România - Norvegia (21:30). Primele trei clasate se califică în grupele principale ale competiţiei.

România, singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12. România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu o super victorie la Campionatul Mondial care se dispută în Spania

România a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial de handbal feminin! Echipa noastră a făcut spectacol cu Iran și s-a impus clar: 39-11.

În prima repriză, fetele lui Adi Vasile au marcat 20 de goluri, în fața unui adversar aflat în premieră la o astfel de competiție. România a fost de neoprit și în repriza secundă și a terminat partida cu 39 de goluri marcate. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel