Cluj: Patru eleve, duse la Urgenţă după ce au inhalat spray paralizant pulverizat de colegi la şcoală

spray paralizant
spray paralizant

Patru eleve de la Liceul "Mihai Eminescu" din municipiul Cluj-Napoca au fost duse, miercuri, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după ce au inhalat spray paralizant pe bază de piper pulverizat de alţi doi elevi în timpul unei pauze, iar în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Directorul adjunct al Liceului "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, Gabriel Pop, a declarat că doi elevi din clasa a VIII-a au pulverizat spray paralizant în demisolul şcolii, iar trei fete de clasa a X-a şi una de clasa a VI-a au inhalat conţinutul sprayului, transmite Mediafax.

"Doi elevi de clasa a VIII-a au pulverizat spray paralizant pe bază de piper în timpul pauzei de la ora 11.00, în demisolul şcolii, unde se mai aflau circa 20 de elevi. Patru fete au acuzat tulburări de respiraţie, iritaţii în gât şi simptome de înecare şi au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor Copii. Este vorba de trei eleve de clasa a X-a şi una de clasa a VI-a", a spus Pop.

Potrivit acestuia, în liceu a fost declanşată o anchetă internă, iar cei doi elevi de clasa a VIII-a au fost duşi la Secţia 1 de Poliţie pentru declaraţii.

"Pedeapsa maximă care se poate da în cazul celor doi elevi este exmatricularea. Ei nu aveau voie să aibă la şcoală astfel de spray-uri şi cu atât mai mult să le folosească. Au pus în pericol viaţa copiilor în şcoală", a spus Gabriel Pop.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Anca Hodorogea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instituţia a declanşat o anchetă, urmând să fie luate măsurile de rigoare împotriva celor doi elevi.

Potrivit acesteia, starea celor patru eleve este bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel