Clasament Forbes: Vezi cu cât a scăzut averea lui Dinu Patriciu

patriciu
patriciu

Chiar dacă se află în topul Forbes, averea omului de afaceri, Dinu Patriciu, este mai mică cu circa 700 de milioane de dolari, acesta pierzând și peste 300 de poziții în clasament.

Potrivit Forbes, averea lui Dinu Patriciu  este de 1,5 miliarde de dolari. Averea a scăzut cu circa 700 de milioane de dolari şi ocupând în acest an locul 854, faţă de 540 anul trecut, în clasamentul întocmit de Forbes. Al doilea român inclus în 2011 în topul realizat de revista americană Forbes, Frank Timiş, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari la momentul respectiv, nu a mai atins în acest an pragul de un miliard. Timiş ocupa în 2011 poziţia 1.057 în topul Forbes.

"Patriciu a investit bani din vânzarea în 2008 a companiei petroliere Rompetrol către grupul kazah Kazmunaigaz, în imobiliare, retail şi explorarea de petrol şi gaze. Eforturile din retail ale lui Patriciu merg din ce în ce mai prost, astfel că în februarie, reţeaua MiniMax Discount a cerut falimentul. Totuşi, el este angajat în proiectul său energetic şi, după cum se zvoneşte, intenţionează să cheltuiască până la un miliard de dolari pentru a căuta petrol şi gaze în Marea Neagră", scrie Forbes, potrivit Mediafax.

Mexicanul Carlos Slim Helu s-a menţinut pentru al treilea an consecutiv pe prima poziţie în topul miliardarilor lumii, cu 69 miliarde de dolari, urmat de Bill Gates şi Warren Buffet

Top zece miliardari la nivel mondial este completat de Bernard Arnault (grupul LVMH) - 41 miliarde de dolari, Amancio Ortega (lanţul de retail Zara) - 37,5 miliarde de dolari, Larry Ellison (Oracle) - 36 miliarde de dolari, Eike Batista (petrol şi minerit) 30 miliarde de dolari, Stefan Persson (H&M) - 26 miliarde de dolari, Li Ka-shing (diverse afaceri) - 25,5 miliarde de dolari şi Karl Albrecht (Aldi) - 25,4 miliarde de dolari.

Cea mai mare scădere a averii a fost înregistrată de Lakshmi Mittal, şeful celui mai mare producător de oţel din lume, Arcelor Mittal. Averea lui Lakshmi Mittal a coborât cu 10,4 miliarde de dolari în numai un an, lăsându-l pe acesta cu 20,7 miliarde de dolari.

În topul Forbes se regăsesc şi şapte miliardari care-şi datorează averea reţelei de socializare Facebook. Averea însumată a acestora se apropie de 30 de miliarde de dolari, potrivit gandul.info.

Cea mai mare contribuţie la această sumă este asigurată de cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cu 17,5 miliarde de dolari, în urcare cu 4 miliarde de dolari faţă de anul trecut.

Dustin Moskovitz, cu 3,5 miliarde de dolari, şi Eduardo Saverin, cu 2 miliarde de dolari, sunt ceilalţi cofondatori Facebook care au depăşit pragul de un miliard de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel