Clasa pregătitoare dă bătăi de cap Ministerului. Vezi ce măsuri vor fi luate

clasa pregatitoare
clasa pregatitoare

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că până la începutul anului şcolar 2012/2013 toate problemele vor fi rezolvate, inclusiv cea a profesorilor. Dacă fiecare unitate şcolară va trebui să se ocupe de achiziţia mobilierului pentru clasa pregătitoare, de pregătirea cadrelor didactice se va ocupa Ministerul Educaţiei.

"Vor fi formaţi profesori pentru clasa pregătitoare. Adică vom avea grijă să nu avem absolvenţi de facultate, de Universitate, care să aibă primul lor job la clasa pregătitoare. Vom face o mobilizare de cadre didactice pentru ca în luna august să avem cadre pregătite să preia clasa pregătitoare. Cursul de formare trebuie urmat de colegii mei pentru că programa pentru clasa pregătitoare a fost aprobată de puţin timp", a spus Liviu Pop.

Ministrul a adăugat că iniţial acest program european de training pentru profesori era programat să aibă loc în perioada martie-aprilie 2013, dar că acesta va fi decalat printr-o modificare a legii educaţiei. "Am cerut ca acest termen să fie decalat pentru că altfel riscăm să facem experimente pe 130.000 de copii şi nu ne dorim acest lucru", a precizat Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel