EXCLUSIV  ”Cîțu și Orban, mâini moarte pentru a dezvolta PNL-ul”. Bulai, despre al TREILEA candidat la Congresul PNL

foto PNL Facebook/ Congres PNL, alegeri
foto PNL Facebook/ Congres PNL, alegeri

Alfred Bulai a făcut analiza momentului înainte de alegerile pentru vârful PNL. Ce spune despre Ludovic Orban, Florin Cîțu și ”al treilea candidat”. 

”Ar putea apărea un al treilea candidat pentru șefia PNL?” l-a întrebat Val Vâlcu pe sociologul Alfred Bulai, analist politic, amintind numele vehiculat cel mai des, al lui Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu. 

Al treilea candidat, doar în baza unui acord Cîțu- Orban

”Nu văd care e sensul, pentru că am doi candidați foarte tari, unul prim-ministru, celălalt Orban. Doar dacă ar exista un acord preliminar între ei tocmai ca să nu se ajungă la o ruptură. Pe Dan Motreanu îl știu personal, e un tip foarte simpatic, foarte drăguț, non-conflictual cu totul. Nu-l văd să accepte. Când a fost obligat să fie ministrul Agriculturii, s-a luptat săptămâni la rând să scape de chestia asta.” a spus Alfred Bulai, în interviul DCNews. Cât despre Ilie Bolojan, lider al PNL Bihor, sociologul spune că ”nu are trecere în partid”. El afirmă, însă, că ”ar avea susținerea unor instituții internaționale, indiscutabil”, în contextul ”dezastrului administrativ” invocat de Val Vâlcu, care a subliniat că ar fi nevoie de un om ca Ilie Bolojan pentru a da ”o imagine de competență, pentru că ce se vede acum acum e îngrozitor”. 

”Din punctul meu de vedere, și Cîțu, și Orban sunt mâini moarte pentru a dezvolta PNL-ul” a intervenit Alfred Bulai, tranșant, adăugând că ”Cîțu are viață scurtă, nu va rezista la infinit ca prim-ministru, mai ales că se va asocia cu toate chestiunile negative ale guvernării, i se vor pune toate-n cap, iar Orban nu reprezintă viitorul. Aș vedea un Bolojan, oricine pe acolo, sunt mai mulți care ar putea să fie”. 

Despre Emil Boc, Alfred Bulai a spus că este votat ”în neștire” în Cluj. ”Ai și uitat guvernarea lui, nu mai ești atât de șocat” a punctat sociologul. 

Video cu declarațiile lui Alfred Bulai despre Congresul PNL: 

Anterior, Alfred Bulai a declarat că ”Intuiția îmi spune că peste trei ani, când vor fi alegeri, după schimbări ample care au început să se facă și se vor face și-n Europa, de lideri politici măcar, dacă nu și de forțe politice, lumea va vrea și-n România un gen de schimbare. Ca să vrei un gen de schimbare, tu, ca partid, PNL, nu te poți schimba, dar măcar încerci un alt leadership. Domnul Cîțu e vechi în partid, dar are mare noroc că nu-l știe nici dr*acu, nu-l știa nimeni până acum un an, e ca și nou. Orban sigur nu e nou, e dintre dinozauri, a rămas cred singurul dintre cei din anii `90 într-o funcție importantă. Ei știu că Orban nu poate fi viitorul în acest context electoral.” Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel