Cîțu, reacție după ce Orban și-a anunțat demisia din PNL

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Președintele PNL Florin Cîțu a reacționat după ce fostul lider, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din partid. 

Ludovic Orban a anunţat joi seară că demisionează din PNL săptămâna ce urmează, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, dar şi după zvonurile conform cărora PSD ar urma să susţină un Guvern minoritar PNL-UDMR. 

Întrebat de jurnaliști, duminică dimineață, ce părere are de anunțul lui Ludovic Orban privind demisia, președintele PNL Florin Cîțu a răspuns că: "Întotdeauna demisiile sunt o decizie unilaterală."

Anterior, Cîțu a subliniat că "noi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România."

Este exclusă o alianță USL 2 cât e el la șefia PNL? Cîțu a spus că "sunt deja trei congrese unde platforma principală a fost PNL va implementa liberalismul în România."

Ce spunea Orban 

"Partidul Național Liberal nu mai există, forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voință care nu mai ține cont de dorința cetățenilor, de voința membrilor de partid. E pur și simplu o conducere plină de obediență care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii și niciun fel de păreri.

Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD este o decizie care reprezintă o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis și în primul tur și în al doilea tur și o trădare gravă a legăturilor care au votat PNL tocmai pentru a ține PSD departe de guvernare. (...)

Eu categoric nu voi vota pe domnul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL", a declarat Ludovic Orban la B1 TV joi seară.

Miercuri, pe 20 octombrie, Orban spunea că: "Deja sunt cu un pas în afara PNL, ca să știți. Nu am luat decizia, pentru că încă mă agăț poate de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid și voi ține cont de ceea ce spun cetățenii români și de baza PNL. Este o iluzie, încă mai sper.

Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio șansă ca PNL să-și respecte tradiția, valorile, credința și mai ales să respecte cetățeanul care ne-a acordat încrederea, eu voi ține cont, nu de o posibilă relație cu conducerea partidului și de promisiunile deșarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau oricine altcineva, ci de ceea ce spune cetățeanul român."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel