Cioloș începe astăzi turneul asiatic. Unde pleacă premierul

Premierul Dacian Cioloş începe luni un turneu asiatic. 

Va debuta cu o vizită oficială în R.S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie, ulterior urmând să participe la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator, în zilele de 15 şi 16 iulie. Vizita în Vietnam are scopul de a relansa "relaţia tradiţională de prietenie" dintre cele două ţări, cu un accent special pe dinamizarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, se arată într-un comunicat al Executivului.

"Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est şi, pe de altă parte, recuperarea pieţelor tradiţionale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investiţiilor în ţara noastră", anunţă Guvernul.

Programul premierului la Hanoi include convorbiri cu omologul vietnamez Nguyen Xuan Phuc, şi întrevederi cu preşedintele vietnamez Tran Dai Quang, cu secretarul general Nguyen Phu Trong şi cu preşedinta Adunării Naţionale, Nguyen Thi Kim Ngan. De asemenea, premierul Cioloş va participa la Forumul Economic România-Vietnam, alături de o delegaţie de peste 20 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, pentru a identifica noi oportunităţi de afaceri cu parteneri vietnamezi şi pentru a valorifica pe deplin viitorul acord de liber schimb UE-Vietnam.

"Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun şi eventuale colaborări pe alte pieţe, fie europene, fie asiatice. În timpul vizitei, este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniul educaţiei şi, respectiv, al culturii, în vederea facilitării şi dezvoltării relaţiilor la nivel social, precum şi a mai bunei cunoaşteri reciproce", adaugă sursa citată.

În privinţa Summit-ului ASEM, Guvernul arată că acesta are ca temă principală "20 de ani de ASEM: parteneriat pentru viitor prin conectivitate", cadru în care se va urmări "valorificarea dialogului dintre Europa şi Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice în beneficiul ambelor părţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel