Urmărește emisiunea live


Cioacă va lucra din nou în Poliție

cioaca
cioaca

Fostul polițist Cristian Cioacă va fi pus la dispoziția IPJ Argeș, după ce Curtea de Apel Pitești a revocat decizia de arestare preventivă. Cioacă nu va avea însă dreptul de a purta armanent, atribuțiile lui limitându-se la aria administrativă.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, citat de Mediafax, ca urmare a hotărârii Curţii de Apel Piteşti de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea de control judiciar şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare, IPJ Argeş are obligaţia de a înceta măsura suspendării din funcţie a inspectorului principal de poliţie Cioacă Cristian şi de a dispune măsura de punere la dispoziţie.

"În conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului, ofiţerul de poliţie va fi pus la dispoziţia IPJ Argeş, urmând a desfăşura activităţi administrative. Precizăm faptul că acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activităţi de poliţie judiciară sau de relaţii cu publicul", se arată în comunicatul comunicatul citat.

 Decizia Curții de Apel Piteși privind înlocuirea măsura arestului preventiv cu măsura controlul judiciar nu este definitivă.  Cioacă a părăsit vineri seară Penitenciarul Colibași.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel