CIO, decizie importantă privind suspendarea Rusiei

jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a ridicat suspendarea Rusiei, au anunţat miercuri AFP şi Reuters.

'Comitetul olimpic rus este reintegrat pe deplin în drepturile sale ca membru al CIO', a anunţat preşedintele instanţei olimpice din Rusia, Aleksandr Jukov. Ridicarea suspendării 'este o decizie de cea mai mare importanţă pentru noi', a declarat Jukov.

'Noi am primit astăzi o scrisoare din partea CIO referitoare la repunerea noastră în drepturi', a adăugat Jukov, precizând că această 'reintegrare este legată de testele antidoping ale sportivilor ruşi care au participat la JO'. 'În scrisoare este indicat că (în afara celor două teste pozitive din timpul Jocurilor - n. r.) toate testele au fost negative. Decizia automată a repunerii noastre în drepturi a intrat deci în vigoare', a continuat preşedintele Comitetului olimpic rus.

Rusia a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang sub drapel neutru, din cauza suspendării Comitetului olimpic rus pentru aplicarea unui sistem de dopaj instituţionalizat. Delegaţia sportivilor olimpici din Rusia şi acronimul său oficial OAR a ocupat poziţia a 13-a în clasamentul pe medalii de la PyeongChang, cu doar două titluri olimpice şi 17 medalii în total, faţă de 13 titluri cucerite în urmă cu patru ani, la JO de la Soci.

[citeste si]

Rusia a fost autorizată să participe la JO 2018 sub drapel olimpic, cu 168 de sportivi consideraţi 'curaţi' de către CIO. Doi dintre ei, însă, au fost depistaţi pozitiv în urma controalelor antidoping, în timpul competiţiei de la PyeongChang: Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz la curling dublu mixt (pozitiv la meldonium), şi Nadejda Sergheeva, clasată pe locul 12 la bob 2 persoane (pozitivă la trimetazidină).

Cele două cazuri au convins CIO să menţină suspendarea Rusiei pentru ceremonia de închidere a Jocurilor, desfăşurată duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel