Cine este medicul în grija căruia se află Adrian Năstase

bradisteanu
bradisteanu

Medicul Șerban Brădișteanu, de la Spitalul de Urgență Floreasca, împreună cu o echipă de medici, printre care și prof. dr. Mircea Beuran, au hotărât, în noaptea de miercuri spre joi, că nu se impune operarea fostului premier Adrian Năstase, care s-a împușcat în gât, cu puțin timp înainte. Tentativa de sinucidere a fostului premier a avut loc în momentul în care polițiștii de la Urmăriri au venit să-l ridice din locuința sa din str. Zambaccian, pentru a-l încarcera.

Chirurgul Șerban Alexandru Brădișteanu, senator în Parlamentul României în vremea când Adrian Năstase era premier, a fost și el inculpat într-un proces care viza conflictul de interese în ceea ce privește achiziționarea unor echipamente medicale în 2002, procedură în cadrul căreia medicul a deținut calitatea de președinte al comisiei de licitație. Valoarea contractului care a făcut obiectul anchetei ANI era de peste 11 milioane de euro.

Brădişteanu a fost trimis în judecată în 2007, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, ar fi decis atribuirea contractelor de achiziţionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar, cu încălcarea flagrantă a normelor, cauzând un prejudiciu în dauna ANP în valoare de 9.169.606 euro.

Deși Șerban Brădișteanu, în vârstă de 61 de ani, a fost exonerat de vină, Ministerul Justiţiei a cerut în instanţă, în aprilie 2012, reactualizarea sumei imputate cardiologului pentru licitaţia din 2002.

Adrian Năstase s-a împușcat în casa din Zambaccian, după ce poliția a venit să-i prezinte mandatul de arestare. Fostul premier a cerut să meargă în bibliotecă pentru a-și lua câteva cărți, moment în care a scos dintr-un sertar un pistol cu care a încercat să se sinucidă. Un ofițer de poliție a intervenit prompt, împiedicându-l pe fostul premier să se împuște direct în cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel