Cine este cel mai bogat fermier din România

Ocupă locul întâi în Top 50 cei mai bogați fermieri și a fost ani la rând prezent în Top 300 miliardari români. Este cel mai mare producător de conserve din legume și fructe din România și vrea să se numere printre principalii furnizori pentru lanțurile internaționale de magazine prezente în țară. Se numește Horia Culcescu. De profesie- inginer agronom. Are o avere estimată la 180-200 de milioane de euro. 

Cu o avere de 180-200 de milioane de euro, Horia Culcescu este în fruntea clasamentului Top 50 cei mai bogați fermieri, realizat de AgroIntel și revista Capital. Viticultura, agricultura, dar și domeniul imobiliar l-au propulsat pe Culcescu în Topul 300 al miliardarilor români. El deține 230 de hectare de sere și 1.200 de hectare de vie.

15 milioane de euro a fost suma investită de Horia Culcescu într-un complex de sere încălzite pe o suprafață de 13 hectare, la Pipera. El are în portofoliu și SC Leoster- sere cu o suprafață de 90 de hectare, dar și Berser- complex de sere. De asemenea, deţine mai multe ferme de legume la Turnu-Magurele, Işalniţa şi Craiova, scrie AgroIntel.

[caption id="attachment_297291" align="aligncenter" width="460"] Sursă foto: businessmagazin.ro[/caption]

Leader International din Caracal, care produce conserve din legume şi fructe, este o altă firmă deținută de Culcescu. A  investit în ea peste 8 milioane de euro. Leader exploatează terenuri agricole în Constanţa, Teleorman, Olt şi Bucureşti, investiţiile realizate în această fabrică depăşind 8 milioane de euro.

20 de milioane de euro în viticultură

Alte 20 milioane de euro le-a investit în plantaţia de vie, de pe malul Dunării, de la Ostrov. Sunt 1.200 de hectare plantate cu viţă-de-vie. Horia Culcescu a lansat și un sortiment de vin pentru echipa de fotbal Steaua. Legăturile cu Gigi Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua, au iscat în presă o serie de controverse legate de modul de finanţare a afacerilor lui Horia Culcescu.

Furnizor pentru Metro, Real sau Carrefour

Horia Culcescu vrea să reducă importurile de legume și să ajungă unul dintre cei mai importanți furnizori pentru lanțurile internaționale de magazine prezente în țară. El spune că are deja semnate contracte de livrare a peste 20% din vânzările de roşii unor lanţuri comerciale precum Metro, Real sau Carrefour. România necesarul intern de fructe și legume, ar avea nevoie de 2.000 hectare de sere. Acum, sunt doar 420.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel