Cinci persoane dispărute în mina din Maramureş au fost găsite moarte

mina dc
mina dc
 

Salvatorii au găsit trupurile a cinci persoane din cele şase dispărute într-o galerie de mină din Valea Borcutului. Cauza probabilă a decesului este asfixierea, scrie rtv.net.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Poliţiei au început, vineri seară, o operaţiune de căutare a unor persoane care ar fi dispărut într-o galerie de mină dezafectată, din cartierul din Baia Mare, Valea Borcutului, unde ar fi intrat ca să ia fier vechi.

Sâmbătă dimineaţă, la faţa locului au sosit salvatori minieri de la Petroşani. Unul dintre aceştia a găsit trupurile fără suflare ale celor cinci. Operaţiunile de scoatere a cadavrelor se anunţă foarte dificile deoarece galeria respectivă are 500 de metri, iar unele porţiuni ale ei sunt atât de înguste încât o persoană nu poate înainta decât târâş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, a declarat că şase persoane care ar fi dispărut în mina dezafectată Gura Neamţului sunt căutate de către poliţişti şi pompieri.

"Este vorba despre cinci persoane, trei se pare că au intrat în mină joi, alte trei vineri. La căutări participă echipaje ale ISU, de Descarcerare, dar şi de Poliţie şi Ambulanţă. Dispariţia celor şase a fost anunţată la 112 de către aparţinători", a declarat Mureşan.

Conform sursei citate, cei şase, care locuiesc în apropierea minei, căutau fier vechi, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Buca, a declarat că au fost chemaţi foşti salvatori minieri pentru a căuta persoanele dispărute în mină.

"Este vorba de o fostă mină de cupru. Cei şase oameni au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi se pare că au intrat într-un puţ. Nu ştim care este starea lor, dacă s-au intoxicat sau nu, am apelat la ajutorul foştilor salvatori minieri pentru a-i căuta", a mai declarat Buca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel