Christianity Today: În România se construieşte o biserică la fiecare trei zile

catedrala-mantuirii
catedrala-mantuirii

“De ce una dintre cele mai sărace ţări din Europa construieşte o nouă biserică la fiecare trei zile? Exagerează România în încercarea de a-şi compensa greşelile trecutului comunist împotriva bisericilor?", se întreabă Melissa Steffan, autoarea unui articol publicat miercuri de site-ul american Christianity Today.

Autor: Raluca Ţena

În ceea ce priveşte densitatea de biserici, ţara noastră concurează serios cu America's Bible Belt, statele din sudul SUA, unde protestantismul evanghelic are cea mai puternică prezenţă, precizează autoarea articolului.

Cu toate că România a cerut un plan de salvare de la Fondul Monetar Internaţional, în 2009, guvernul este cel care acordă anual peste 100 de milioane de euro Bisericii Ortodoxe Române pentru salariile preoţilor şi proiecte de construcţie.

Melissa Steffan adaugă un raport oficial care notează că "Biserica Română a profitat de poziţia sa preeminentă în ţară, construind biserici noi la o rată de una la fiecare trei zile, inclusiv o enormă catedrală, în prezent în construcţie în centrul Bucureştiului". Unele oraşe au mai multe biserici pe cap de locuitor decât America's Bible Belt. O explicaţie la această situţie este dată de Victor Opaschi, ministrul român al afacerilor religioase. Acesta  a declarat că legăturile strânse între Guvern şi Biserică "nu sunt un lucru bun", dar statul încearcă să compenseze pentru perioada când guvernul ţării condus de comunişti a jefuit Biserica Ortodoxă Română, atât de bani cât şi de proprietăţi.

Tot site-ul american Christianity Today a mai precizat că aceasta nu este o dispută nouă pentru unii dintre credincioşii din România. În 2010, a avut loc o dezbatere similară printre baptişti, când  au votat pentru acceptarea subvenţiilor guvernamentale, cu toate că promovează separarea Bisericii de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel