Chițoiu explică de ce Direcţia de Antifraudă Fiscală e mai bună ca Garda Financiară

daniel-chitoiu
daniel-chitoiu

Noua structură de combatere a evaziunii şi fraudei fiscale - Direcţia de Antifraudă Fiscală - ar putea deveni funcţională de la 1 noiembrie 2013, înscrierile pentru ocuparea posturilor fiind finalizate, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, la România TV.

Am început cu reorganizarea ANAF şi a structurilor ce verifică evaziunea fiscală. Am desfiinţat Garda Financiară, plecând şi de la elementele de corupţie ce existau în sistem, şi suntem în proces de angajare la o nouă structură de combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale - Direcţia de Antifraudă Fiscală. S-au finalizat înscrierile. Trebuie angajaţi peste 2.000 de oameni, profesionişti, oneşti. (...) Ne interesează ca, începând cu 1 noiembrie, să avem o structură care să combată, într-adevăr, evaziunea şi frauda fiscală.

De 23 de ani, toată lumea, toate guvernele, toţi miniştrii de Finanţe, toţi preşedinţii ANAF s-au bătut în piept că reduc evaziunea fiscală cu Garda Financiară - şi nu s-a redus. A crescut de la an la an. Noi, acum, vrem să creăm o entitate nouă, o structură nouă, cu oameni profesionişti, integri, pentru că vor trebui să treacă teste de integritate, să nu fie şantajabili, pentru că nu putem să mergem la infinit cu aceşti oameni care, de 23 de ani, nu au făcut nimic.

Dacă ne raportăm la nivelul veniturile colectate în 2013, faţă de 2012, avem o colectare de 105,6%. Nu avem o accentuare a evaziunii fiscale şi nici o reducere. Dacă dăm la o parte inflaţia, nivelul colectării din 2013 este la nivelul din 2012. În 2013, evaziunea nu a crescut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel