Chirieac, după ce CCR a decis că moțiunea USR PLUS trebuie dezbătută: Toată lumea e cu ochii pe PSD. Guvernul Cîțu nu mai are șanse

Chirieac, după ce CCR a spus că moțiunea USR PLUS trebuie dezbătută / Foto: Facebook Florin Cîțu
Chirieac, după ce CCR a spus că moțiunea USR PLUS trebuie dezbătută / Foto: Facebook Florin Cîțu

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR.

PSD a decis să îşi depună propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, indiferent de decizia Curtea Constituţională pe moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR.

VEZI ȘI: PSD a depus propria MOȚIUNE de CENZURĂ. Şedinţă BPR, la 16:00. Ciolacu: Guvernul Cîţu să plece cât mai repede

Ulterior, CCR  a venit cu decizia în care spune că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat şi un conflict juridic Parlament - Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată.

VEZI ȘI: MOȚIUNE de cenzură USR PLUS - AUR. DECIZIA CCR de ultimă oră - surse/ ”Pericol pentru democrație”

Chirieac: Iohannis se bazează pe ceva

Așa se face că momentan sunt două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, una depusă de USR PLUS și AUR și alta depusă de PSD. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre această situație. El a fost întrebat la Realitatea Plus dacă se încearcă o nouă amânare a dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

"Firește. Să știți că, din punct de vedere logic, Guvernul Cîțu nu mai are nicio șansă să continue. Aveți două moțiuni de cenzură și o prezentare în Parlament pentru vot de încredere, în jur de 28 octombrie. În partea cealaltă ce vedem? Atât excelența sa, președintele Iohannis, cât și domnul Cîțu, sunt foarte liniștiți. Nu degeaba și-a pus Cîțu că e Superman. Deci asta înseamnă că președintele este total desprins de realitatea politică din România, că la domnul Cîțu, el e mai poet așa, ori se bazează pe ceva. Eu cred că se bazează pe ceva.

Bogdan Chirieac: Toată lumea e cu ochii pe PSD

Dar aici toată lumea este cu ochii pe PSD, să știți. Pe de o parte PSD-ul a luat decizia corectă, în opinia mea, să nu voteze moțiunea de cenzură USR PLUS fiindcă îl schimbau pe Cîțu cu mâna lor, pe de altă parte, PSD-ul nu trebuia să se complacă ca partid care a câștigat alegerile în această bălăcăreală, în această mlaștină din care i-a scos tot onorabila Curte Constituțională. O moțiune a fost depusă legal, trebuia votată. PSD-ul nu trebuiau să o voteze și își depuneau dânșii moțiunea lor de cenzură când cred ei de cuviință. Acum văd că PSD-ul s-ar putea duce în aceeași direcție. Îl auzeam pe domnul Florin Roman. Domnule, în lumea civilizată un astfel de personal nu apărea în presă sau apărea doar în presa de specialitate, nu în presa politică. Deci a început să ne aburească să ne spună să vedem, că o fi, că o împărți. Ce să vedem? Ce să împărțim? Onorabila Curte ți-a spus că ai încălcat Constituția, tu, Parlament al României, asta ți-a spus. Votează, Dumnezeule, moțiunea că ești în limitele legii. Nu se întâmplă acest lucru din nefericire.", a răspuns Bogdan Chirieac.

Florin Roman, PNL: Avem doar o minută de la CCR, așteptăm motivarea

„Vom aștepta și motivarea CCR pentru a vedea care capete vor fi luate în considerație. Suntem în situația de a avea două moțiuni în Parlament. Una care nu a respectat legea, așteptăm de la CCR să ne spună exact unde s-a greșit și cea activă, depusă de parlamentarii PSD, al cărei calendar de vot va trebui discutat. Am văzut doar o minută de la CCR, nu o motivare. Ea dă dreptate guvernului și spune că această procedură trebuie dusă la bun sfârșit. Avem două puncte, primul se referă la faptul că nu a fost respectat articolul 94, adică nu a fost depusă la timp și al doilea cu semnăturile. Deci, așteptăm motivarea de la CCR și modalitatea de finalizare a moțiunii AUR-USR PLUS. La cea a PSD, dacă lucrurile sunt regulamentare, atunci BPR stabilește un calendar. Moțiunea USR PLUS-AUR nu poate intra în BPR. Acum studiază colegii mei dacă moțiunea PSD este depusă în condiții regulamentare.”, a declarat astăzi Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel