China Nuclear Power Engineering, interesată să investească în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

centrala nucleara de la Cernavoda
centrala nucleara de la Cernavoda

China Nuclear PowerEngineering (CNPEC) este interesată să investească în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, a declarat sâmbătă ministrul Economiei, Ion Ariton, adăugând că până în octombrie ar putea fi semnat acordul de confidenţialitate cu compania chineză.

centrala nucleara de la Cernavoda"(...) compania chineză şi-a exprimat interesul pentru proiectul nostru de la Cernavodă. În acest sens, am convenit ca, în următoarea perioadă, discuţiile tehnice să continue, astfel încât, în luna octombrie, să se semneze acordul de confidenţialitate, care va permite continuarea negocierilor şi intrarea în proiect a companiei China Nuclear Power Engineering, alături de ceilalţi parteneri, Arcelor Mittal, Enel şi Nuclearelectrica", a arătat Ariton.

Ministrul Economiei s-a întâlnit, la Shenzen, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în China, cu conducerea grupului Guangdong Nuclear Power, din care face parte CNPEC.

CNPEC a fost înfiinţată la 20 februarie 2004, fiind una dintre cele mai importante companii chineze din domeniul energiei nucleare. Principalele activităţi ale companiei sunt contractarea, construirea, managementul, consultanţa, supravegherea de proiecte industriale şi civile din domeniul energiei nucleare, energie convenţională, aprovizionarea cu agent termic, alimentare hidraulică, proiecte de evacuare a apei, importul şi exportul de produse şi tehnologii, achiziţionarea şi vânzarea de echipamente electrice şi materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel