China: Condamnare la moarte în scandalul porcilor dopaţi cu Clenbuterol

Justiţia chineză a condamnat 113 persoane, printre care 77 de funcţionari publici, pentru că au infestat carnea de porc cu produsul chimic Clenbuterol. Această substanţă produce cancer. Agenţia de ştiri Xinhua a relatat că vinovaţii vor primi o perioadă de nouă ani de detenţie sau pedeapsa cu moartea. Aceştia ar putea scăpa de puniţia supremă dacă ar avea o bună conduită.

Autor: Anca Murgoci

Principalul vinovat, Liu Xiang, a fost condamnat la moarte cu o perioadă de amânare de doi ani în care acesta trebuie să aibă o bună conduită pentru a primi o pedeapsă inferioară. Acuzaţia pe care a primit-o  este de punere în pericol a siguranţei publice prin mijloace periculoase.

Potrivit BBC Mundo, fabrica lui Liu producea Clenbuterol, o substanţă chimică cancerigenă care era ajustată în alimentele din porc pentru a produce o cantitate mai mare de carne macră. El a vândut peste 2.700 de kilograme de clenbuterol.

Clenbuterol se foloseşte exclusiv în medicina veterinară pentru tratarea afecţiunilor bronho-pulmonare spastice la caii de curse. Susbtanţa ajută la creşterea masei musculare şi măreşte fluxul sangvin. De-a lungul timpului, mulţi sportivi au folosit Clenbuterol în locul anabolizantelor hormonale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel