Urmărește emisiunea live


”Chilipir”: Vezi cu cât își cumpără un boss o insulă în Hawaii

Larry_Ellison
Larry_Ellison

Directorul general al companiei IT Oracle, Larry Ellison, vrea să achiziționeze 98% din teritoriul unei insule hawaiiene, al cărei preț de pornire la licitaţie este de peste 500 de milioane de dolari.

Larry Ellison, în vârstă de 67 de ani, se pregătește să cumpere 98% insula Lanai, a şasea ca mărime din arhipelagul Hawaii, care are o suprafaţă de 365 kilometri pătraţi. Insula Lanai este deţinută şi administrată, din 1985, de grupul Castle & Cooke, controlat de miliardarul David Murdock, în vârstă de 89 de ani.

Acesta a susținut că nu va renunța la reşedinţa de pe insulă şi îşi reţine dreptul de a construi un parc eolian pe Lanai.

Achiziţia șefului Oracle include două hoteluri tip resort, două terenuri de golf, mai multe vile, peste 35.000 de hectare de teren, inclusiv un proiect rezidenţial de 600 de hectare, o fermă de panouri solare, mai multe parcuri şi serviciile de utilităţi aferente proprietăţilor.

Şeful Oracle, cu o avere estimată la 36 de miliarde de dolari, se află pe locul 6 în topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes.

Preţul real al tranzacţiei nu este cunoscut, însă documentele publice prin care se solicită avizul autorităţilor locale indică o valoare "de ordinul sutelor de milioane de dolari".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel