Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Checul este de nelipsit de pe masa românilor, când vine vorba de sărbători sau zile de naștere. Mai ales în cazul celor îndrăgostiți de prăjiturile de casă. Iată cum se prepară.

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Ingrediente

-10 ouă
-300 g zahăr
-100 g unt sau ulei (cântărit)
-250 g faina
-25 g cacao neagră
-100 ml lapte
sare
-arome: vanilie, rom, portocala....

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Mod de preparare

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Adăugăm peste gălbenuşuri sare cât luăm cu trei degete şi le batem puţin, apoi le lăsăm deoparte. Punem albuşurile la bătut. Când albuşurile sunt bine bătute adăugăm şi zahărul, apoi lăsăm să se bată până când se dizolvă zahărul complet şi obţinem o spumă tare şi lucioasă, potrivit pofta-buna.com.

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Peste gălbenuşuri adăugăm o lingură de răzătura de coajă de portocale, o lingură de pastă de vanilie, puteţi folosi şi zahăr vanilat, amestecăm foarte bine. Adăugăm untul topit sau uleiul, puţin câte puţin, în timp ce amestecăm. Adăugăm şi laptele apoi.

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Amestecul de gălbenuş, lapte şi unt îl turnăm peste albuşurile bătute, amestecăm totul folosind o spatulă, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Împărţim compoziţia, lăsăm 2/3 albă, 1/3 o vom colora cu cacao. La compoziţia albă folosim 180 de g de făină, la compoziţia în care punem cacao vom folosi restul de 70 de g făină plus cacao. Cernem cacaoa şi făina, apoi amestecăm uşor, de jos în sus.

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Tapetăm tava cu hârtie de copt, adăugăm un strat de compoziţia albă, apoi unul cu cacao, apoi alternăm. Punem tăvile la cuptor la o temperatură de 190-200 de grade Celsius, cuptorul este preîncălzit.

Chec pufos simplu. Rețeta clasică, economică. Coacerea durează în jur de 40 de minute. Scoatem din tava, îl lăsăm să se răcorească pe un grătar şi le pudram cu zahăr vanilat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel