Cetăţeni români arestaţi pentru răpire şi sechestrare de persoane, în Franţa

politie franta
politie franta

Procurorii din cadrul Parchetului din Bordeaux (sud-vestul Franţei) au reţinut şase membri au unei familii de cetăţeni români şi i-au trimis în faţa unui judecător de instrucţie în vederea inculpării lor sub acuzaţia de răpire, sechestrare şi violenţe comise în cazul unor persoane

Potrivit unor informaţii publicate joi pe site-ul SudOuest, cele şase persoane, dintre care patru sunt principalii acuzaţi, sunt originare din Curtea de Argeş, de unde au sosit în departamentul Gironde în urmă cu câteva luni. Familia s-a instalat în Bordeaux-Lac, într-o tabără improvizată. Fără să aibă un loc de muncă, ei au pus la cale un sistem care le permitea să câştige bani exploatând compatrioţi de-ai lor, pe care-i aduceau în Franţa după ce le promiteau de lucru, transmite Agerpres. Dar, odată sosiţi în Franţa, compatrioţii lor se vedeau în situaţia de a fi păcăliţi, fiindu-le confiscate şi actele de identitate. Ei erau apoi forţaţi să fure metale sau să deschidă conturi bancare pentru achiziţionarea de televizoare şi telefoane mobile la preţuri reduse. Banii strânşi ajungeau direct în buzunarele unuia din cei şase acuzaţi, un oarecare Mihai (35 de ani).

La începutul lunii decembrie, un cetăţean român fără domiciliu fix, Gheorghiţă (34 de ani), rămas fără bani şi în stradă, n-a mai suportat situaţia. El a ascuns trei televizoare şi 15 telefoane mobile pentru a le vinde.

Mihai a descoperit şi a trecut la represalii. În seara zilei de 5 decembrie, Mihai şi trei membri din familia sa l-au răpit pe Gheorghiţă în timp ce acesta se deplasa prin cartierul Aubiers. Băgat cu forţa într-o maşină, Gheorghiţă a fost dus în Lot-et-Garonne şi în Landes, unde a fost rupt în bătaie, agresorii fracturându-i o vertebră. Ameninţat că va fi spânzurat de un copac, Gheorghiţă a cerut un răgaz de 15 zile pentru a strânge banii din vânzarea de obiecte.

Între timp, poliţiştii de la Brigada criminală a Siguranţei departamentale l-au identificat pe Mihai şi pe complicii săi, fiind toţi interpelaţi la începutul săptămânii şi plasaţi în arestul Comisariatului central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel