Centenarul Cercetășiei: Troiță ridicată la Muzeul Satului din Capitală

cercetasie
cercetasie

La aniversarea a 100 de ani de cercetășie în România, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", va avea loc, joi, 1 august 2013, ora 15:00, sfințirea Troiței ridicată de cei 70 de cercetași, care au activat în Câmpul Regional “Fraţii Dimăncescu”.

Evenimentul semnifică urma pe care Centenarul Cercetășiei o lasă în București și marchează, totodată, închiderea oficială a Câmpului Regional „Frații Dimăncescu”, din Pădurea Băneasa, desfășurat în perioada 27 iulie - 1 august 2013, la care  au participat 70 de cercetaşi din mai multe centre locale din România, dar şi o unitate de cercetaşi din Bulgaria.

Cercetaşii din România sărbătoresc 100 de ani de când Metoda Scout de educație non-formală, există în țara noastră şi formează lideri responsabili față de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea.

Despre Organizația Națională "Cercetașii României"

Organizația Națională „Cercetaşii României”(www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînființată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toată țara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcție de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetățeni responsabili ai comunităților în care trăiesc. Organizația națională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenența ei ca membră cu drepturi depline a Organizației Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din țară recunoscută ca atare. Organizația mondială numără în prezent peste 31.000.000 de membri activi în 216 țări şi teritorii, existând doar 3 țări în lume care nu au organizații de cercetaşi.

Campul Regional „Frații Dimăncescu” s-a bucurat de sprijinul Partenerilor: BGS, Federația Română de Tir Sportiv, Primăria Capitalei, Green Revolution, RATB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel