Cele mai bune rețete de papanași. Cum să-ți iasă pufoși și aromați

Papanasi
Papanasi

Papanașii sunt un desert căruia nimeni nu-i poate rezista! Cu ciocolată, dulceață sau smântână, papanașii rămân în topul preferințelor pofticioșilor de dulce. 

Mai jos ți-am pregătit trei rețete de papanași, pe care le poți pregăti oricând celor dragi. 

Papanași cu ciocolată


Ingrediente: 250 g brânză de vaci; 100 g ciocolată Nutella; 2 ouă; 6 linguri zahăr; 1 pliculeţ zahăr vanilat; 1 praf de copt; făină cât cuprinde; smântână

Mod de preparare: Amestecă ouăle cu zahărul şi brânza de vaci, adaugă zahărul vanilat, apoi făina, până când aluatul devine elastic. Pe urmă începe să formezi mingiuţe cu mâna umedă, pe care le găureşti la mijloc cu degetul. Formează şi biluţele care urmează să le pui în mijlocul mingiuţelor, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei de floare soarelui pe ambele părţi. Aşează biluţele în mijlocul papanaşilor, după care ornează cu smântână şi Nutella după preferinţe.

Papanaşi cu dulceaţă de afine


Ingrediente: 400 g brânză de vaci; 12 linguri făină; 2 ouă; 1 lingură griş; 1/2 linguriţă bicarbonat; un praf de sare; un vârf de cuţit praf de copt; ulei pentru prăjit; smântână; dulceaţă de afine

Mod de preparare: Dizolvă bicarbonatul în zeamă de lămâie, apoi amestecă-l cu celelalte ingrediente, până obţii o compoziţie omogenă din care să formezi gogoşele. Gogoşelele formate prăjeşte-le în ulei încins, la fel procedează şi cu biluţele pe care le pui în mijlocul gogoşelelor. După ce s-au rumenit bine pe ambele părţi, scoate-le pe un prosop absorbant, apoi serveşte papanaşii fierbinţi cu smântână şi dulceaţă de afine.

Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de vișine


Ingrediente: 500 g brânză de vaci; 300 g smântână; 200 g dulceaţă de vișine; 200 g făină (plus 1-2 linguri); 100 g zahăr; 100 g zahăr pudră vanilat; 2 ouă; 1 linguriţă rasă de bicarbonat; 1 lingură zeamă de lămâie; 1 plic zahăr vanilat; 1 linguriţă coajă de lămâie rasă; 1 vârf de cuţit de sare; ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Cerne bine făina; amestecă într-un robot de bucătărie brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Adaugă făina şi coaja de lămâie şi amestecă bine.

Într-o tigaie toarnă ulei şi lasă-l să se încingă. Între timp, pe o suprafaţă de lucru curată şi uscată pudrează făină, împarte aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Formează 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat, apoi cu degetul arătător fă un orificiu central în aluat.

Pune doi papanaşi şi două biluţe în uleiul încins, lasă-le să se rumenească bine pe-o parte, apoi întoarce-le şi pe cealaltă parte. După ce s-au rumenit bine, scoate biluţele şi papanaşii pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei. La final, aşază papanaşii pe-o farfurie, în rotundul din mijlocul lor pune biluţele, apoi serveşte-i cu smântână asezonată cu dulceaţă şi zahăr pudră.

sursa foto: deliciousromania.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel