Cele două Românii: 4 milioane de euro pe autoturisme de lux

porsche-cayenne-turbo
porsche-cayenne-turbo

Iubitorii de maşini scumpe sfidează criza. Patru milioane de euro este suma pe care românii au cheltui-o luna trecută pentru a-şi băga în garaje autoturisme de lux. De altfel, începutul lui 2011 pare să anunţe o dezmorţire a pieţei auto, după ce anul trecut vânzările de maşini au scăzut cu aproape o cincime.

Cel mai scump automobil înmatriculat luna trecută în România este un SUV Porsche Cayenne Turbo, informează realitatea.net. Preţul de pornire: 130.000 de euro. Cu 500 de cai putere sub capotă, autoturismul poate atinge o viteză de 100 de kilometri la oră în doar 5 secunde. Al doilea cel mai scump automobil nou înmatriculat luna trecută în România este un Audi A8L. Deşi porneşte de la 120.000 de euro, preţul său poate ajunge şi la 200.000 în funcţie de dotări. Pe poziţia a treia în topul celor mai scumpe maşini achiziţionate de români în februarie se află SUV-ul Range Rover, care are un preţ de pornire de aproape 100.000 de euro. Trei astfel de modele şi alte cinci în varianta sport, al căror preţ porneşte de la 70.000 de euro au fost înmatriculate în ţară.

Românii iubesc şi mărcile germane. Audi, BMW şi Mercedes-Benz au vândut luna trecută 207 maşini. Şi asta deşi preţul lor poate fi considerat unul piperat. Nu numai vânzarea de maşini de lux a mers bine. Luna trecută au fost înmatriculate peste 3,200 de autoturisme noi, cu 22% mai multe faţă de februarie 2010. Cea mai vândută marcă a fost Dacia, urmată de Skoda şi Volkswagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel