Cel care a intermediat numirea de la vama Halmeu, un apropiat al PDL - surse judiciare

Eugen Predescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între şeful ANV, Radu Traian Mărginean, şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, "cu o influenţă foarte mare în partid", susţin surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugen Predescu, care i-ar fi dat la rândul său o mică parte din sumă şefului Vămilor, o altă parte având destinaţie politică.

"Predescu Eugen este un om în vârstă, omul din umbră, o persoană cu o influenţă foarte mare în PDL, care nu a ieşit în public, este aproape un necunoscut pentru cei din afară, dar are o influenţă foarte mare. El dă ordine inclusiv unor oameni importanţi. El este cel care dă undă verde şi pentru alte funcţii, nu doar în vămi", susţin sursele citate, care au precizat că acesta a împărţit banii daţi de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numită în funcţie.

Procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fost luată "în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie", afirmă surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că "solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului".

Sursele citate mai spun că din dosar mai reiese că omul de afaceri clujean Liviu Florian, arestat în acest caz, avea o influenţă reală asupra şefului Autorităţii Vămilor, Radu Traian Mărginean.

Potrivit surselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, în luna septembrie 2009, Nicoletei Dobrescu o întâlnire cu şeful Vămilor, Radu Traian Mărginean, prin intermediul unui anume Eugen Predescu, întâlnire în cadrul căreia Nicoleta Dobrescu a primit promisiuni că va fi numită în funcţia de şef al Vămii Halmeu.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Radu Traian Mărginean, audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, a fost pus sub învinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mită.

sursa: Mediafax

Citeşte şi:

Detalii din ancheta de la Vama Halmeu: MITA ar fi fost luată „În numele şi PENTRU un PARTID POLITIC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel