CEC Bank intră de marți în programul de creditare pentru "Prima Casă 4"

prima-casa-dcnews
prima-casa-dcnews

CEC Bank a primit avizul Băncii Naţionale a României (BNR) pentru cea de-a patra etapă a programului "Prima Casă" şi va primi, de marţi, dosare de credit din partea celor interesaţi, având un plafon de circa 27 milioane euro.

Dobânda practicată de bancă, variabilă, este formată din ROBOR la trei luni plus o marjă de 1,9 puncte pentru creditele în lei, respectiv EURIBOR la trei luni plus 4 puncte pentru împrumuturile în euro.

CEC Bank nu percepe comisioane, perioada de graţie va fi de până la 180 de zile, durata maximă de finanţare de 30 de ani, iar instituţia de credit va accepta codebitori în vederea completării veniturilor solicitantului, potrivit unui comunicat al băncii de stat.

Prima bancă de pe piaţă care a dat startul programului a fost BCR, la începutul săptămânii trecute. La scurt timp a urmat Alpha Bank, a doua bancă care a anunţat că a încheiat protocolul pentru Prima Casă 4, cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor.

Programul "Prima Casă 4" se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Până acum, cea mai mică dobândă este cea anunţată de BCR. Astfel, pentru clienţii cu istoric în relaţia cu banca, formula de calcul este Euribor la 3 luni + 3,75%, în timp ce clienţii fără istoric în relaţia cu banca plătesc mai mult, respectiv Euribor la 3 luni + 3,95%.

Toate persoanele care depun dosare pentru Prima Casă 4 trebuie să aibă un avans minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, perioada maximă de creditare fiind de 30 de ani. Suma maximă diferă însă, în funcţie de vechimea imobilului şi de numărul de beneficiari. Astfel, garanţia este de 60.000 de euro pentru locuinţele vechi, 70.000 de euro pentru locuinţele noi sau în construcţie şi 75.000 de euro, pentru construcţiile în asociere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel