Ce superstiții are Mugur Isărescu

ISARESCU
ISARESCU

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a mărturisit, luni seară, la un simpozion dedicat istoriei bancare, că are superstiții. Mai mult, el spune că unele îi influențează deciziile profesionale.

De exemplu, el a afirmat că nu vrea ca rezerva de aur a României să crească mai mult față de valoarea actuală, din superstiție. Mai mult, el a mărturisit că primul lucru pe care l-a făcut atunci când, în 1990, a ajuns guvernator al BNR, a fost să meargă să vadă aurul din tezaur și să-l atingă. 

„Eu nu vreau să mai crească rezerva de aur, personal – sunt aici peste o sută de tone – pentru că sunt superstiţios. De câte ori am trecut peste o sută de tone, România a păţit ceva. De data asta să rămânem la o sută de tone. Este suficient de mult, 103 tone”, a precizat Isărescu, scrie AM Press.

Guvernatorul BNR dezvăluie și de ce a atins aurul în 1990. „De ce? Ca să ating aurul, era şi ultima rezervă tangibilă a Românei şi ca să capăt încredere”, a spus Isărescu. „Probabil că am luat ceva magie din tezaurul – mic atunci, nu aveam decât vreo 64 tone de aur, dar suficient ca să îmi dea încredere pentru câţiva ani buni”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel