Ce spune purtătorul de cuvânt al lui Băsescu despre afacerile fratelui său cu statul

bogdan-oprea
bogdan-oprea

Purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a afirmat, luni seară, la România TV, în legătură cu afacerile fratelui său, Justinian Oprea, cu statul din perioada guvernării PDL că nu are nicio legătură cu acele contracte, ele fiind  câştigate legal, în urma unor licitaţii.

Potrivit România TV, ziarul Ring a prezentat o serie de contracte profitabile pe care Justinian Oprea le-a încheiat cu statul în perioada guvernării PDL. Astfel, firmele Lantec Industries SRL şi Tensor SRL, unde asociat era și Justinian Oprea, au obţinut între 2009 şi 2011contracte de aproximativ 3,5 milioane de lei din afaceri cu statul, iar în perioada 2007-2008, cele două SRL-uri au câştigat aproximativ un milion de lei, când majoritatea contractelor au fost atribuite direct.

În 2012, Societatea Naţională Nuclearelectrica a atribuit firmei Tensor SRL, prin negociere fără anunţ de participare, un contract de aproximativ 26.000 de lei pentru o analiză, suma totală a contractelor încheiate de firmele lui Justinian Oprea cu statul român în perioada 2007-2011 fiind de 57.

Referitor la aceste contracte, Bogdan Oprea a precizat, pentru România TV: "Personal, nu am nicio legătură cu afacerile fratelui meu, are viaţa lui. Orice firmă putea participa la licitaţii. Eu am devenit purtător de cuvânt în aprilie 2011. Cum fratele meu, pe vremea când eu eram un simplu jurnalist, avea contracte, există şi acum astfel de contracte. Ceea ce face fratele meu în activitatea lui profesională e treaba lui", a explicat Bogdan Oprea, adăugând că singura legătură pe care a avut-o vreodată cu una dintre firmele lui Justinian Oprea "pe vremea când şi Ministerul Turismului, şi Administraţia Prezidenţială nu erau nici măcar un vis" pentru el. "Am lucrat timp de 13-14 luni la o firmă a fratelui meu, timp în care am scos o revistă. Eu mă ocupam de machetare şi de tot ce ţinea de partea editorială", a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel