Ce spune directorul tehnic al RMGC despre riscul de poluare cu cianură

Roșia Montană
Roșia Montană

Directorul tehnic al Roşia Montană Gold Corporation, geologul Cecilia Szentesy, a vorbit, joi, despre riscul de poluare și accident la Roșia Montană.

"La Roşia Montană este risc zero de poluare şi accident. Încă din faza de proiectare, sunt încorporate nişte criterii de siguranţă care garantează că barajul nu se rupe. Tipul acesta de construcţie nu s-a rupt nicăieri în lume", a spus Cecilia Szentesy, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

"Noi am analizat 12 alternative la cianură pentru procesarea minereului. În urma acestor teste, desfăşurate pe parcursul mai multor ani, am ajuns la concluzia că cel mai bun reactiv chimic, din toate punctele de vedere, este cianura. La aceeaşi concluzie a ajuns şi un grup de experţi din Uniunea Europeană", a adăugat directorul tehnic al RMGC. "Cianura este de 40 de ori mai puţin periculoasă decât bioureea şi de 5 ori mai puţin periculoasă decât biosulfatul. Deci, din punct de vedere al impactului şi siguranţei mediului şi al vieţii angajaţilor, cianura este cea mai sigură", a explicat Cecilia Szentesy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel