Ce se va întâmpla dacă proiectul Roșia Montană nu va fi aprobat în forma actuală

Roșia Montană
Roșia Montană

Reprezentanții Roşia Montană Gold Corporation au anunţat, joi, ce se va întâmpla dacă proiectul minier nu va fi aprobat în forma actuală. Ei au explicat că boardul nu va mai fi de acord cu o creştere a participaţiilor statului român la proiect.

"Sunt o serie întreagă de raţionamente, inclusiv de iniţiative legislative care au ca obiect alterarea modului în care industria minieră lucrează, nu vreau să intru în detalii. Dacă, evident, se aprobă alt proiect decât ceea ce am propus noi la Ministerul Mediului, este o problemă şi o să mergem către boardul nostru să întrebăm cum putem rezolva această situaţie. Ideea boardului nostru a fost creşterea la 25% (a participaţiilor statului la proiect - n.r.) să o facem în condiţiile proiectului existent. Sunt puţine şanse să renunţăm. Practic, discuţia de creştere a participaţiilor la 25% şi la 6% (a redevenţei - n.r.) se făcea în condiţiile proiectului Roşia Montană aşa cum este el conturat acum. Dacă acest proiect este aprobat într-o formă mult diferită, probabil că boardul nostru nu îşi va mai menţine oferta de a merge la 25% şi la 6%", a spus Dragoş Tănase, director general al RMGC, în cadrul Comisiei speciale parlamentare care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană, potrivit Agerpres.

În plus, Dragoș Tănase  a adăugat că dacă firma dă faliment pe perioada exploatării, statul român va avea bani în cont ca să facă investiţii de mediu la Roşia Montană pentru a nu mai exista niciun fel de problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel