Ce le spune Liviu Pop elevilor, în prima zi de școală

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a transmis o scrisoare deschisă elevilor în prima zi din noul an școlar în care susţine că anul şcolar ce se deschide de luni "aduce ceva nou", respectiv clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.

În opinia ministrului, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, o sărbătoare şi fiecare cetăţean, "fie că este părinte sau bunic, fie că este cadru didactic sau persoana însărcinată cu problemele administrative ale şcolii, gravitează în jurul acestui eveniment unic, anual".

"Chiar dacă a întârziat cu o săptămână, noul an şcolar i-a redeschis porţile pentru a primi, cu mic, cu mare, pe fiecare dintre voi. Acest an aduce cu el şi ceva nou, mai exact clasa pregătitoare, care sperăm să îi ajute pe cei mici să treacă mai uşor de la grădiniţă la clasa I, dar şi un nou tip de examen pentru cei ce îşi petrec ultimul an în liceu: bacalaureatul profesional, pentru tinerii care vor să intre direct pe piaţa muncii, fără a mai urma studiile superioare", scrie ministrul în scrisoarea deschisă remisă luni presei.

Potrivit lui Pop, dincolo de politică, dincolo de administraţie, dincolo de probleme, ajunsuri sau neajunsuri, elevii, din toate formele de învăţământ, studenţii, profesorii, sunt actorii principali ai evenimentului, iar sărbătoarea lor nu trebuie stricată de niciun discurs politic, de nicio umbră de reproş sau de vreo atitudine negativă.

"Doresc să vă anunţ pe această cale că vă voi fi alături, ca şi până acum şi că voi încerca să vă ajut în orice nelămuriri aveţi legate de noul sistem. Chiar dacă mai sunt multe de rezolvat în ceea ce priveşte sistemul educaţional din România, treptat, cu răbdare şi cu sprijinul vostru, sunt convins că vom reuşi să-l aducem pe calea dreaptă şi normală. Eu, dincolo de funcţia de ministru, ca om al cărţii, ca om al şcolii, ca om care se implică cu toată fiinţa, de peste 15 ani, pentru ca educaţia să devină prioritate naţională şi care luptă pentru ca cei implicaţi să primească respectul cuvenit, nu fac altceva decât să urez, cu această ocazie specială, tuturor elevilor, părinţilor, profesorilor, să fie sănătoşi, să fie bucuroşi că e o toamnă frumoasă şi să se încreadă că există multă bună credinţă, dorinţă de mai bine şi capacitate de a aduce acest bine în şcoala românească. Le urez elevilor mult succes în nou an pe care să-l termine cu rezultate excepţionale, dar şi profesorilor şi părinţilor deoarece contribuie, în mod egal, în formarea viitorului ţării noastre", încheie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel