Ce este RALOXIFEN, tratamentul găsit de CE. Reacții adverse PERICULOASE, până la DECES

Comisia Europeană a transmis un comunicat de presă în care scrie că raloxifen ar putea fi folosit pentru pacienții COVID-19, cu simptome ușoare sau asimptomatici. 

Conform CE, raloxifen ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și, astfel, ar putea stopa evoluția bolii. VEZI MAI MULT AICI

Conform informațiilor oficiale, publicate de Agenția Națională a Medicamentului (ANM), raloxifen (clorhidrat de raloxifen, substanță activă) este utilizat, în prezent, pentru ”tratarea şi prevenirea osteoporozei la femeile în postmenopauză” și ”reduce riscul de fracturi vertebrale la femeile cu osteoporoză în postmenopauză”.

Prospectul prevede multe excepții. Este interzis în cazul în care persoana a fost tratată de cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, la nivelul plămânilor sau la nivelul ochilor, dacă pacientul este alergic la raloxifen, persoanelor care plănuiesc să aibă o sarcină, să rămână gravide, medicamentul poate dăuna copilului, de asemenea, este interzis celor care au o boală de ficat, insuficiență renală severă sau cancer uterin. 

În ceea ce privește reacțiile adverse, pot apărea bufeuri, sindrom gripal, greață vărsături, durere abdominală, dureri de cap, umflare ale mâinilor și picioarelor, erupții pe piele, risc crescut de cheaguri de sânge, cheag de sânge într-o arteră (AVC, risc de deces în urma AVC) și lista continuă. 

Substanța există în mai multe denumiri alăturate celei de Ralofixen și atât ANM, cât și Agenția Europeană a Medicamentului prezintă aceleași contraindicații. 

Vezi AICI și AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel