Ce au decis medicii în legătură cu protestele

proteste (1)
proteste (1)
Angajaţii din sănătate păstrează calendarul protestelor anunţate pentru această lună şi vor picheta luni sediile Ministerului Sănătăţii şi al Finanţelor.

După întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate au precizat că nu au ajuns la un acord cu autorităţile în privinţa dublării salariilor medicilor rezidenţi.

Ministrul sănătăţii a afirmat că unele probleme vor fi rezolvate în etape. Salariile medicilor rezidenţi au fost singurul punct rămas în divergenţă după discuţiile de astăzi.

Chiar dacă pentru celelalte revendicări s-au identificat soluţii, angajaţii din sistem vor continua calendarul de proteste anunţat pentru luna septembrie. Marius Sepi, purtător de cuvânt al coaliţiei.

"Mâine vor fi două pichete, unul va fi în continuare la Ministerul Sănătăţii, iar un grup de colegi de-ai noştri, de la Iaşi, Bucureşti vor fi şi la finanţe. Programul pe luna septembrie va fi dus la îndeplinire exact aşa cum a fost stabilit şi avem mandat din partea colegilor noştri", spune Marius Sepi. Managementul spitalului "nu trebuie politizat"

În ceea ce priveşte funcţionarea spitalelor, ele trebuie ferite de politizare atunci când se numeşte un manager, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, Vasile Astărăstoae.

"Nu mă interesează ce carnet are. Să nu fie carnetul de partid argument să ocupe acea funcţie", spune Vasile Astărăstoae.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel