CCR, decizie în cazul înfiinţării Liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureş

Crişan Andreescu / 19 Martie 2018 / 18:35

Curtea Constituţională a admis, luni, sesizarea depusă de cei 50 de parlamentari PNL şi 16 parlamentari PMP privind legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară.

Legea de înființare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureşa fost atacată la Curtea Constituţională în 13 februarie, Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP afrmând că înfiinţarea liceului reprezintă "ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români în anul Centenarului".

"În anul Centenarului cred că trebuie să discutăm despre lucruri care ne unesc, care reprezintă tot ceea ce este solid şi de perspectivă pentru toţi cetăţenii României. Considerăm că minorităţile sunt o bogăţie pentru această ţară, însă, atunci când se trece linia roşie, trebuie să acţionăm. Decizia aberantă a PSD şi a celorlalţi sateliţi de a susţine un demers care nu are nimic în comun cu revendicările unei minorităţi din România trebuie sancţionate", a declarat Tomac.

El susţinea că există temei de neconstituţionalitate în această lege şi critica "ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români în anul Centenarului". 

[citeste si]