Liceul Romano-Catolic, Târgu Mureş. Dorin Florea: Nu era necesară implicarea Parlamentului

Sebastian Florea / 08 feb 2018 / 18:22 Salveaza PDF Comentarii

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu era necesară implicarea Parlamentului în înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic.

Dorin Florea susţine că era necesară o lege-cadru care să dea posibilitatea să se înfiinţeze astfel de unităţi de învăţământ.

'Nu era necesară abordarea în Parlament a acestei situaţii, ci o lege-cadru care îţi dă posibilitatea să înfiinţezi, iar restul e treaba autorităţii locale. Şi politicienii unde e lege să nu se bage! Domnul Someşan (fostul inspector general şcolar al judeţului Mureş - n.r.) s-a grăbit să nu respecte legea, iar domnii lideri politici s-au înţeles cum să iasă mai bine în campaniile electorale. (...) Această lege are un viciu - domnii preoţi au hotărât că acest contract de închiriere este reziliat, ei aşa s-au manifestat. Mă întreb cum hotărăşti înfiinţarea unei şcoli şi tu nu ai contract de închiriere pe spaţiu? Mâine le-aş da preoţilor despăgubiri, după o analiză serioasă, despre cum au intrat în posesia acestor clădiri. (...) Clădirile şcolilor importante nu trebuiau retrocedate, acestea trebuiau trecute la despăgubiri', a susţinut primarul din Târgu Mureş.

Dorin Florea a făcut referire la anunţul Corpului de Curatori al Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania, din luna septembrie 2017, potrivit căruia reziliază contractul de închiriere încheiat cu municipiul Târgu Mureş, având în vedere problemele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic.

[citeste si]

Senatul a votat, miercuri, înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II din Târgu Mureş, ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, la o zi după ce instanţa de judecată a anulat definitiv decizia IŞJ Mureş din 2015 de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.12