Liceul Romano-Catolic, Târgu Mureş. Dorin Florea: Nu era necesară implicarea Parlamentului

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu era necesară implicarea Parlamentului în înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic.

Dorin Florea susţine că era necesară o lege-cadru care să dea posibilitatea să se înfiinţeze astfel de unităţi de învăţământ.

'Nu era necesară abordarea în Parlament a acestei situaţii, ci o lege-cadru care îţi dă posibilitatea să înfiinţezi, iar restul e treaba autorităţii locale. Şi politicienii unde e lege să nu se bage! Domnul Someşan (fostul inspector general şcolar al judeţului Mureş - n.r.) s-a grăbit să nu respecte legea, iar domnii lideri politici s-au înţeles cum să iasă mai bine în campaniile electorale. (...) Această lege are un viciu - domnii preoţi au hotărât că acest contract de închiriere este reziliat, ei aşa s-au manifestat. Mă întreb cum hotărăşti înfiinţarea unei şcoli şi tu nu ai contract de închiriere pe spaţiu? Mâine le-aş da preoţilor despăgubiri, după o analiză serioasă, despre cum au intrat în posesia acestor clădiri. (...) Clădirile şcolilor importante nu trebuiau retrocedate, acestea trebuiau trecute la despăgubiri', a susţinut primarul din Târgu Mureş.

Dorin Florea a făcut referire la anunţul Corpului de Curatori al Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania, din luna septembrie 2017, potrivit căruia reziliază contractul de închiriere încheiat cu municipiul Târgu Mureş, având în vedere problemele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic.

[citeste si]

Senatul a votat, miercuri, înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II din Târgu Mureş, ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, la o zi după ce instanţa de judecată a anulat definitiv decizia IŞJ Mureş din 2015 de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel