EXCLUSIV  Liceul Romano-Catolic. PMP și PNL, sesizare la CCR. Tanczos Barna: O să aibă de pierdut

PNL și PMP au sesizat Curtea Constituţională în privinţa legii de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Tanczos Barna consideră că este o acțiune „absolut de neînțeles".

Așadar, Tanczos Barna (UDMR), contactat de redactorii DC News, a declarat că este un gest inexplicabil.

„Este absolut de neînțeles. Este inexplicabil. Din păcate, PNL - de când este condus de domnul Orban – seamănă, din ce în ce mai mult, cu un partid de extremă dreapta. Ultima dată, asemenea gesturi am văzut din partea unor partide de extremă dreapta conduse de Vadim Tudor sau de Funar", a declarat Tanczos Barna.

„Domnul Orban face calcule politice absolut greșite, pentru că, niciodată, niciun partid mare din România nu a câștigat mai mult decât a pierdut prin mesaje și acțiuni antimaghiare. Pe termen lung, aceste lucruri se răzbună și Partidul Liberal o să aibă de pierdut", a mai spus Tanczos Barna.

„Joc politic"

Cu privire la Băsescu, a declarat că „este un jucător, într-adevăr", adăugând că este „un joc politic din punctul dânșilor de vedere". „Încearcă să folosească aceste acțiuni ale partidelor mai mari pentru a câștiga capital politic. Încă o dată, toate partidele pe termen lung au pierdut", punctând că așa se va întâmpla și în acest caz.

Decizia CCR

Curtea Constituţională a României va discuta pe 7 martie sesizarea PNL şi PMP în cazul legii privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

PNL - PMP

Parlamentarii PNL şi PMP arată că această lege este neconstituţională întrucât încalcă principiul constituţional al separaţiei şi echilibrului puterilor în stat şi principiul constituţional al autonomiei locale şi descentralizării prin faptul că, la nivel de principiu, reglementează o situaţie particulară, aflată în competenţa exclusivă a autorităţilor administraţiei publice locale. 'Prin adoptarea Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II 'Rakoczi Ferenc' se creează un precedent neconstituţional. Ori de câte ori o autoritate a administraţiei publice locale va respinge adoptarea unei hotărâri, din motive de oportunitate sau legalitate, sau va adopta o hotărâre, conform competenţelor sale legale şi decizionale, orice parlamentar nemulţumit va iniţia un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei care îl nemulţumeşte şi va invoca pentru adoptarea unei legi reglementarea pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II 'Rakoczi Ferenc'. La fel se va pune problema în situaţia anulării unei hotărâri a unei autorităţi a administraţiei publice locale de către instanţa de contencios administrativ', se precizează în sesizare. Mai multe, AICI.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel