Târgu Mureș, Liceul Romano-Catolic. PMP și PNL, sesizare la CCR

Tudor Curtifan / 13 feb 2018 / 11:39 Salveaza PDF Comentarii
Curtea Constitutionala
Descriere foto: Curtea Constitutionala

Eugen Tomac a anunțat că PMP și PNL au atacat la CCR legea privind înființarea Liceului Romano-Catolic din Tg. Mureș.

„Grupurile parlamentare ale PMP și PNL au atacat la Curtea Constituțională legea prin care se înființează, în urma unui troc politic între PSD și UDMR, Liceul teoretic Romano-Catolic cu predare exclusiv în limba maghiară la Tîrgu Mureș.

Este pentru prima dată în România când pentru înființarea unui liceu este adoptată o lege. Una neconstituțională, care trebuie anulată. Unitățile de învățământ, inclusiv cele ale minorităților, se înființează conform prevederilor legale în vigoare, nu prin legi speciale”, a transmis Eugen Tomac pe pagina personală de Facebook.

Amintim că, la finele anului trecut, Camera Deputaţilor a adoptat cu 172 voturi "pentru", 69 "împotrivă" şi opt abţineri, proiectul de lege pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş ca unitate de învăţământ preuniversitar, cu predare în limba maghiară.

[citeste si]

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic ca unitate de învăţământ preuniversitar, cu predare în limba maghiară, parte a sistemului naţional de învăţământ, prin divizarea parţială a Liceului "Bolyai Farkas" din Târgu Mureş.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28