Caz inedit. Şefele CSM au solicitat protecţia SPP

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, împreună cu vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Oana Hăineală, au fost însoţite la o conferinţă din Hong Kong desfăşurată în luna mai, de doi agenţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), potrivit luju.ro.

[caption id="attachment_233803" align="alignleft" width="280"] Foto: Mediafax[/caption]

Caz nemaintâlnit până în prezent la CSM. Cele două persoane aflate la conducerea instituţiei, pe lângă faptul că au făcut turism judiciar pentru o conferinţă privind corupţia ce s-a dovedit fără folos până în prezent, desfăşurată la Hong Kong în perioada 9-12 mai 2012, au cheltuit şi 10.00 de dolari pentru doi agenţi SPP care le-au însoţit în perioada menţionată. Această informaţie a fost descoperită datorită unui raport al consulului general la Hong Kong, Sorin Vasile, care le-a lăudat pe cele două reprezentante ale României la conferinţă, dar şi pe bodyguarzi, pentru capacitatea de integrare profesională. „Felicitări reprezentanţilor SPP care s-au integrat, de o manieră profesională, în economia evenimentului,” se arată în documentul citat. Asemenea acţiune este de o bizarerie inedită în istoria CSM, mai ales prin prisma faptului că este improbabil ca cineva să le cunoască pe cele două persoane din conducerea forului judiciar în Hong Kong, sau să le pună viaţa în pericol.

Utilitatea participării Alinei Ghica şi Oanei Hăineală la această conferinţă - cu titlul, ”O provocare veche, abordare nouă: lupta împotriva corupţiei într-o lume în schimbare”- nu a fost încă demonstrată în vreun fel. Nu s-au remarcat beneficii pentru statul român, sistemul judiciar sau lupta anticorupţie din România.

[caption id="attachment_233805" align="alignnone" width="400"] Foto: luju.ro[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel