Caterisirea a doi preoţi, motiv de revoltă în două localități vasluiene

revolta bozia
revolta bozia

Din cauza faptului că că preoţii lor au fost caterisiţi în mod abuziv, localnicii din parohiile Bozia şi Sărăţeni sunt pe punctul de a declanşa o răscoală, informează Obiectivul de Vaslui.

Autor: Adi Stroescu

revolta boziaOamenii sunt nemulţumiţi că preoţii lor - Lucian Botez şi Dumitru Țurcanu - au fost caterisiţi în mod abuziv de Consistoriul Episcopiei Huşilor. Ei au trimis un memoriu pe adresa redacţiei noastre în care anunţă că sunt hotărâţi să nu accepte alţi preoţi în loc şi că vor pune mâna pe furci şi topoare dacă Episcopia Huşilor nu revine asupra deciziei. Cei doi preoţi intenţionează să-şi caute dreptatea la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ingineriile financiare şi matrapazlâcurile puse la cale de mai marii Episcopiei Huşilor, în frunte cu Prea Sfinţitul Episcop Corneliu Bârlădeanu, i-a scos din minţi şi pe localnicii din parohiile celor doi preoţi caterisiţi în mod abuziv. După cum am relatat pe larg în paginile cotidianului nostru, preoţii Lucian Botez (Parohia Bozia) şi Dumitru Țurcanu (Parohia Sărăţeni) au fost daţi afară din sistem pentru că au avut îndrăzneala de a reclama ingineriile financiare şi ilegalităţile comise de mai marii din fruntea Psicopiei Huşilor.

Cum cei doi preoţi sunt foarte iubiţi de enoriaşi, era de aşteptat ca aceştia să aibă o reacţie pe măsură. După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, sătenii din Bozia au declanşat un protest spontan în faţa bisericii din localitate, iată că se anunţă din nou o revoltă în rândul enoriaşilor.

Cetăţenilor din cele două parohii prin care oamenii îşi arată nemulţumirea faţă de decizia de caterisire a celor doi preoţi şi înlocuirea lor cu alţi prelaţi. Mai mult, oamenii ameninţă că sunt hotărâţi să nu accepte să le fie schimbaţi preoţii-parohi şi că, în cazul în care Episcopia nu va ţine cont de ei, vor recurge la măsuri mult mai dure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel