Cât va costa Autostrada Sebeș-Turda: Un kilometru, peste limita admisă

Autostrada Sebeș-Turda
Autostrada Sebeș-Turda

CNADNR a scos la licitație construcția autostrăzii Sebeș-Turda, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro) fără TVA, echivalentul a 700 milioane euro, cu TVA.

Astfel, un kilometru de autostradă ar urma să coste în jur de opt milioane de euro, în condiţiile în care standardele introduse, în 2010, de Ministerul Transporturilor prevăd că cel mai scump kilometru costă maximum șase milioane de euro, dacă tronsonul trece printr-o zonă muntoasă. Pentru porţiunile construite într-o zonă de câmpie, kilometrul de autostradă ar trebui să coste cel mult 3,8 milioane de euro, scrie antena3.ro.

Patru loturi

Proiectul este împărţit în patru loturi, având lungimi de 17 kilometri (627,3 milioane lei), 24,2 km (736 milioane lei), 12,4 km (532 milioane lei) şi 16,3 km (585,7 milioane lei). Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10%, reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, se arată într-un anunţ al CNADNR.

Lucrările sunt finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost fixat la 12 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel