Carrefour ar putea părăsi România

Jurnaliștii de la LSA, revistă franceză specializată în retail, vorbesc din nou despre posibilitatea ca grupul francez Carrefour, al doilea retailer de pe piață la nivel mondial, să părăsească România, scrie economica.net.

Într-un articol referitor la explicațiile reprezentanților Carrefour privind ieșirea de pe anumite piețe mondiale, jurnaliștii de la LSA vorbesc din nou despre o plecare a retailerului francez din România. ”Nu este sigur că grupul Carrefour va rămâne pe toate pieţele pe care mai este prezent. Ba chiar unele exituri sunt previzibile: Indonezia, Turcia, de ce nu şi România... Carrefour are nevoie disperată de bani,” scriu francezii. Din cauza banilor de care are nevoie pentru a se redresa, Carrefour a părăsit în ultimele patru luni țări precum Malaezia, Grecia, Singapore sau Columbia. Motivul pentru care retailerul al părăsi România ar fi cel ar banilor produși de o eventuale tranzacții. Aceștia ar putea reduce din datoriile companiei și ar permite upgrade-uri pentru hypermarket-urile din piețele principale: Franța și Europa Occidentală.

Francezii mai scriu că George Plassat, șeful Carrefour, nu este deloc inovator, dat fiind că ultimii 50 de ani compania franceză a intrat în 50 de țări, dar a ieșit din 20. Totuși, jurnaliștii din Hexagon spun că toate ieșirile au avut o logică de necombătut, vizând o curățire a afacerii și o optimizare a lui pe baze oarecum mai sănătoase. Singura excepție e reprezentată e Rusia, de unde Carrefour s-a retras după câteva luni dezamăgitoare, reușind însă să se impună chiar concurentul său de acasă, Auchan.

Zvonuri despre o eventuală ieșire a României din zona Carrefour au apărut încă din luna aprilie a acestui an, când ING a dat publicității un raport dedicat clienților săi în care se arăta că gigantul își plănuiește exitul din nouă state, printre care și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel