Captură record de cocaină: 3,8 tone care valorau 400 de milioane de euro

cocaina-brazilia
cocaina-brazilia

Doi cetăţeni români şi un cetăţean spaniol au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT fiind acuzaţi de trafic internaţional de droguri de mare risc, după ce au încercat să introducă în România 3.800 de kilograme de cocaină braziliană. Pe piaţa neagră, valoarea drogurilor este de aproximativ 400 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului făcut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Serviciul Teritorial Constanţa Antonio Cano-Alvarez, Ramona-Elena Cioroabă şi Adrian-Vasile Chiribău ar fi procurat cantitatea de aproximativ 3.800 kg de cocaină, droguri de mare risc provenind din Brazilia şi au încercat să introducă drogurile în România, disimulate în containere încărcate cu cherestea, informează Adevărul.

Prinşi în flagrant

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa. Cei trei au mai fost trimişi în judecată, la 26 martie 2009, fiind acuzaţi că au introdus în ţară două containere cu material lemnos provenind din Brazilia, în care se afla disimulată cantitatea de 1.204 kilograme cocaină de puritate peste 90%, având o valoarea de piaţă de 100 milioane de euro.

Condamnare: Zeci de ani de închisoare

La data de 8 decembrie 2010, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea inculpaţilor: Cano Alvarez Antonio la pedeapsa de 24 ani închisoare, Cioroabă Ramona Elena, la pedeapsa de 22 ani şi 6 luni închisoare şi Chiribău Adrian la pedeapsa de 22 ani şi 4 luni închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel