EXCLUSIV  Cannes 2019: Alejandro Gonzalez Iñárritu, președintele juriului

Alejandro Gonzalez Iñárritu, unul dintre componenții tripletei de aur a momentului
Alejandro Gonzalez Iñárritu, unul dintre componenții tripletei de aur a momentului

În sfârșit, după o neobișnuit de lungă așteptare, însoțită și de o curiozitate pe măsură, Festivalul de la Cannes a anunțat acum câteva ore numele președintelui juriului celei de a 72-a ediții: Alejandro Gonzalez Iñárritu.

Cannes-ul poate exclama, precum Eisenstein în 1931, Que Viva Mexico! cineastul, în vârstă de 56 de ani, fiind unul dintre componenții tripletei de aur a momentului, în care îi are alături pe proaspătul oscarizat Alfonso Cuaron și pe deținătorul statuetei supreme de anul trecut, Guillemo del Toro (Forma apei).

De altfel, cei trei, numiți Los tres mexicanos, după modelul celor Trei tenori, și-au împărțit de-a-lungul ultimului timp Oscarurile și premiile de la Veneția, de preferință Lei de aur. Festivalul de pe Croazetă poate avea și un alt motiv de mândrie: este recunoscută inapetența cineastului sa pentru jurii. Probabil că selecționările sale în competiția oficială, Babel - Premiul pentru regie în 2006, Biutiful - Premiul pentru interpretare lui Javier Bardem, 2010, au contat.

Alejandro Gonzalez Iñárritu: Împreună cu juriul vom avea privilegiul de a fi primii spectatori ai noilor filme

"Încă de la începutul carierei mele, Festivalul de la Cannes a fost important pentru mine - a decalrat el. Sunt onorat și încântat de reveni în acest an și cum nu se poate mai mândru de a prezida juriul. Cinematograful curge prin venele planetei noastre și acest Festival îi este chiar inima. Împreună cu juriul vom avea privilegiul de a fi primii spectatori ai noilor filme ale colegilor noștri, veniți din lumea întreaga. Este o adevărată plăcere și o mare responsabilitate pe care ne-o vom asuma cu pasiune și devotament".

La rândul lor, președintele festivalului, Pierre Lescure și delegatul general Thierry Frémaux și-au exprimat bucuria: "Se întâmplă foarte rar ca Alejandro G. Iñárritu să accepte invitația de a participa în jurii și este pentru prima oară că un juriu de la Cannes va fi prezidat de un artist mexican. Cannes este locul de întâlnire al cinematografului de pretutundeni și, prin prezența autorului lui Babel, festivalul va sărbători întreg filmul mexican. Iñárritu este nu numai cineastul îndrăzneț și mereu surprinzător, ci și un om al convingerilor, un artist al timpului său.

Am fost fericiți să-l întâmpinăm pe Croazetă în 2017și deosebit de mândri să prezentăm în Selecția oficială Carne și arena, instalația sa de realitate virtuală, care evoca problema imigranților cu forță și demnitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel