EXCLUSIV  Cancer prostată - când trebuie să mergi la control. Dr. Bogdan Pârlițeanu (Sanador): Lucrurile s-au schimbat. E obligatoriu!

analiza
analiza

Dr. Bogdan Pârlițeanu (Spitalul Clinic Sanador) a explicat ce este PSA (antigenul specific prostatic) şi care este vârsta la care bărbaţii ar trebui să facă investigaţii. 

Într-un interviu acordat DC News, Dr. Bogdan Pârliţeanu a explicat care este vârsta de la care bărbaţii ar trebui să meargă la un control atunci când vine vorba despre cancerul de prostată.

"Lucrurile s-au schimbat. Dacă – şi aici vorbim despre cancerul de prostată – în anul 2010 discutam de cancerul de prostată la pacienţi peste 65 de ani, acum deja frecvenţa apariţiei a început să crească la bărbaţii mai tineri. Vorbim de grupele de vârstă 40 – 50 şi 50 – 60 de ani.

Ghidurile europene ne recomandă după vârsta de 55 de ani obligatoriu un consult la medicul urolog. La pacienţi care au în istoric tatăl sau o rudă de gradul întâi sau doi cu cancer de prostată, vârsta la care se încep investigaţiile este de 50 de ani, cel puţin în această parte a Europei", a explicat medicul Pârliţeanu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel