Cancelarul Austriei: investitorii vor veni în România când vor avea condiții

220px-Werner_Faymann_Wien08-2008a
220px-Werner_Faymann_Wien08-2008a

Cancelarul austriac, Werner Faymanna, a declarat miercuri că investitorii străini nu pot fi siliți să facă afaceri în România. Ei vor veni când vor fi create condiții, care să le confere sentimentul de încredere. Cancelarul și-a exprimat încrederea că situația țării noastre se va ameliora treptat. 

"Și sunt sigur că așa, cu politica pe care România o urmează, șansele ei cresc și situația ei se va ameliora în timp, pentru că toate aceste lucruri au de-a face cu încrederea. Nu putem să-i silim pe investitori să vină în România. Ei vor veni doar atunci când li se vor crea condițiile cadru, care să le trezească acest sentiment de încredere, iar Europa în ansamblu atunci va fi puternică în lume, când toți vom avea o creștere, întrucât toți suntem membri ai acestei familii europene, iar familia crește și prosperă când fiecărui membru îi merge bine", a spus Werner Faymann, într-o conferință de presă comună cu premierul Victor Ponta.

"Așa că se poate afirma că noi suntem nu doar net contributori la bugetul UE, ci și beneficiarii unei armonioase dezvoltări economice în zona europeană și aceasta înțeleg eu prin solidaritate, când întreaga regiune europeană se dezvoltă, când nivelul de trai crește în toate statele UE, iar nivelul șomajului scade. Abia atunci putem vorbi de o dezvoltare armonioasă a zonei euro", a declarat Werner Faymann. Cancelarul german a adăugat că viziunea sa nu este împărtășită de toți membrii UE. Potrivit cancelarului, există "opinii cum că se poate acționa de o manieră egoistă, și nu de o manieră umăr lângă umăr".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel