Caii salbatici de la Letea vor fi readuși în mediul lor natural

padurea letea
padurea letea

Cai sălbatici de la Letea vor fi readuși în mediul lor natural la trei luni după ce transportul lor către un abator a fost oprit de Fundația Vier Pfoten și de zeci de iubitori de animale.

Caii - 2 manji și 39 adulți – vor fi transportați duminică, 28 august, în localitatea Cardon, din Grindul Letea.

Cu ocazia evenimentului, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, se va semna un acord de parteneriat între Fundația Vier Pfoten, Ministerul Dezvoltării Naționale și Turismului, Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării și Consiliul Local CA Rosetti.

De la momentul salvării lor și până în prezent, căii s-au aflat la o ferma din localitatea Urlească, județul Brăila. După ce autoritățile au confiscat animalele aflate în autotrenul care efectua un transport ilegal către abator, acestea au fost date în custodie Fundației Vier Pfoten care a suportat toate cheltuielile adăpostirii, hrănirii și intreținerii lor.

La Urleasca, caii au fost îngrijiți de către medicul veterinar Ovidiu Rosu, de la Vier Pfoten, de medicul veterinar voluntar Florin Mlagiu și de alți 6 voluntari. Aici caii și-au revenit complet de pe urmele tratamentului extrem de dur suferit in timpul capturarii lor din salbaticie si incarcarii lor in autotrenul ce urma sa-i duca la abator.

„Povestea cailor sălbatici din grindul Letea, victimele unei vechi afaceri cu iz ilegal, dar și eroii principali ai unei operațiuni de salvare spontane, fără precedent în România, a impresionat foarte mulți oameni. Au fost mulți care, imediat după salvarea lor, ne-au trimis medicamente și tone de furaje, interesandu-se de soarta cailor”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonatorul de proiecte al Fundației.

Citește : Caii salvați de la abatorizare, preluați de fundația VIER PFOTEN Caii de la Letea au fost salvaţi. Doi dintre ei au murit pe drumul spre abator şi alţii se află în stare critică Cai sălbatici din Deltă, vânaţi cu motociclete prin Pădurea Letea şi trimişi la abator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel