Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

CA al TVR vrea să economisească 1,1 milioane de euro în următoarele patru luni

DCNews Team / 26 iul 2012 / 18:55
tvr
tvr

Consiliul de Administraţie al TVR, întrunit joi în şedinţă, a dispus măsurile care pot fi aplicate de la 1 august în vederea redresării Televiziunii Române şi care vor duce, într-o primă fază, la economii de circa 1,1 milioane de euro, a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Brînzan, membru al CA al instituției publice.

Claudiu Brînzan, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a declarat pentru Mediafax, că în jur de 27 de persoane vor lucra la un plan de redresare, după cum s-a stabilit în ședința de joi a CA al TVR, prin care se urmărește ca începând din 1 august să se economisească, într-o prima fază, circa 1,1 milioane de euro.

CA al TVR a dispus joi măsurile care pot fi aplicate de la 1 august în vederea redresării instituției publice, care vizează mai multe aspecte, respectiv reducerea cheltuielilor salariale dar şi scăderea numărului de producţii în premieră.

"Va fi o economie de peste 1,1 milioane de euro în următoarele patru luni", a spus Claudiu Brînzan. El a precizat că în următoarele două săptămâni în jur de 27 de persoane (membri ai Consiliului de Administraţie, ai Comitetului Director, dar şi experţi independenţi) vor lucra la elaborarea planului de măsuri generale pentru redresarea Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Pe de altă parte, reprezentanţii Televiziunii Române au comunicat pe site-ul TVR o serie de decizii rezultate în urma şedinţei Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, desfăşurată joi.

Potrivit anunţului, principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei CA de joi a fost înfiinţarea şi definirea rolului Grupului de lucru pentru elaborarea programului de redresare economică, în acord cu hotărârea CA din şedinţa anterioară (20 iulie).

Grupului de lucru este constituit din Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR, Irina Radu, Anne Jugănaru, Gabriel Tufeanu şi Cristian Niţulescu, Titi Dincă (director Direcţia Artistică şi Producţie), Horia Romanescu (director Direcţia Strategie Programe) şi Horia Cazan (director Direcţia Tehnico-Administrativă)

Obiectivele Grupului de lucru sunt: analizarea schemei organizaţionale actuale; analizarea în detaliu a observaţiilor şi propunerilor formulate de managerii consultaţi; stabilirea unui set concis şi coerent de criterii în vederea optimizării schemei organizaţionale actuale a TVR în concordanţă cu: misiunea televiziunii publice, situaţia financiară, obligativitatea reducerii cheltuielilor şi creşterii veniturilor, reconsiderarea instrumentelor de evaluare a personalului, elaborarea propunerilor de optimizare a schemei organizaţionale actuale; elaborarea propunerilor de modificare a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare şi, după caz, a altor reglementări interne; inventarierea problemelor care necesită propuneri de lege ferendă (lege care urmează a fi elaborată; propuneri de îmbunătăţire sau completare a unor norme sau instituţii juridice existente printr-o viitoare reglementare).

Grupul de lucru va fi asistat de un grup de experţi, numit prin ordin al preşedintelui-director general.

Reprezentanţii structurilor teritoriale, după caz, membri ai CD de la studiourile teritoriale, precum şi specialişti din cadrul TVR şi din afara acesteia vor fi constituiţi într-un Grup de experţi în sprijinul Grupului de lucru. Aceştia vor fi numiţi pe baza următoarelor criterii: viziune strategică, experienţă managerială, expertiză organizaţională/ consultanţă de specialitate. Sindicatul SPUSTV din TVR va fi reprezentat de Anca Antonov.

Discuţiile în CA al TVR privind restructurarea Televiziunii Române au debutat în şedinţa din 20 iulie. Atunci, CA a analizat un prim proiect, în care Comitetul Director al TVR a prezentat liniile principale pentru restructurarea Televiziunii Române, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, Cristian Niţulescu, membru în CA.

El a precizat că proiectul de restructurare conţine câteva măsuri strategice, precum: reducerea cheltuielilor salariale (diferite procente în funcţie de poziţie, funcţie etc); găsirea unor soluţii de mărire a veniturilor (o mai bună colectare a taxei TV şi atragerea unor venituri mai mari din publicitate); dinamizarea liniilor de management, ceea ce implică o reducere a numărului de posturi de conducere din TVR cu circa 30-40%; regândirea strategică a grilelor canalelor şi redefinirea lor în concordanţă cu realităţile pieţei media din România.

În aceeași ședință din 20 iulie, Lucia Hossu-Longin, un alt membru al CA, declara că restructurarea TVR "trebuie făcută cu bisturiul, nu cu pixul", astfel încât Televiziunea Română să fie salvată.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului, având în vedere că datoriile SRTv erau de 124,72 milioane de euro la sfârşitul lui 2011, potrivit ultimilui raport al Curții de Conturi.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25