Bursele europene au înregistrat din nou scăderi majore

bursa-cadere
bursa-cadere

Panică din nou pe bursele europene. Ultimele ore au adus scăderi majore pe pieţele financiare din Italia, Spania şi Germania, iar bursa din New York a deschis şi ea pe minus. Este un moment de cotitură pentru economia mondială, mai ales după ce faimosul analist Nouriel Roubini a prezis decăderea unei pieţe considerate până acum stabilă şi anume piaţa chineză.

Un raport despre situaţia pieţei muncii în Statele Unite a făcut ca săptămâna să se încheie dezastruos la burse. Potrivit statisticilor, în august nu s-a reuşit crearea de noi locuri de muncă, încă un semn că economia americană este ca un uriaş cu picioare de lut. Vestea a picat cât se poate de prost pentru bursele europene, informează Antena 3.

Vineri după-amiaza, bursa de la New York a deschis cu o cãdere spectaculoasã a indicelui Dow Jones. Economiştii se tem tot mai mult cã lumea alunecã spre o nouã recesiune, iar omul care a prezis criza din 2008, Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, crede cã nu doar capitalismul este ameninţat.

Profetul crizei mai spune că băncile chineze au împrumutat trilioane de dolari, iar o treime din aceste împrumuturi nu vor fi profitabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel