Bulz moldovenesc cu afumătură. Rețeta tradițională pe placul românului. Nu ai cum să refuzi așa ceva!

Bulzul moldovenesc cu afumătură este un preparat tradițional care nu poate fi refuzat. Rețeta asta trebuie notată și încercată degrabă.

Ingrediente

600 g mălai
250 g cârnaţi afumaţi
100 g costiţă afumată
250 g brânză de burduf (puteți folosi cașcaval sau telemea)
3 ouă (opțional)
100 g unt
20 g sare (aproximativ o lingură sare)

Cum se prepară

Bulz moldovenesc cu afumătură. Într-un ceaun se pune apă la fiert cu puţină sare. Când apa clocotește se adaugă treptat făina de mălai, amestecând mereu cu făcăleţul, până se obţine o mămăligă vârtoasă (bine legată), scrie retete.unica.ro. Cât fierbe mămăliga călim puțin cârnații și costița tăiate cubulețe.

Bulz moldovenesc cu afumătură. Brânza de burduf se mărunțește puțin cu furculița. Se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn şi se întinde într-un strat uniform, scrie acasalaromani.ro. După ce s-a răcit, luăm o bucată de mămăligă, și o modelăm dându-i forma unui bol. Cu dosul lingurii se formează cuiburi în fiecare pătrat. În mijloc punem brânza de burduf, cârnații, costița și câteva cubulețe de unt și o acoperim cu o a doua bucată de mămăligă.

Bulz moldovenesc cu afumătură. Modelăm în formă de bilă, având grijă ca cele două părți de mămăligă să se lege, altfel s-ar putea să curgă brânza atunci când le coacem. Se coc pe jar sau în cuptor până ce devin crocante la suprafață.

Bulz moldovenesc cu afumătură. Dacă vă grăbiți, puteți aranja compozițiile astfel: într-o tavă ce merge la cuptor o ungem cu unt, punem un strat nu foarte gros de mămăligă, câteva cubulețe de unt, brânză de burduf, cârnați, costiță încă un strat de mămăligă, cubulețe de unt, brânză de burduf, din nou cârnați și costiță, la urmă acoperim cu încâ un strat de mămăligă. Spargem 2-3 ouă deasupra și dăm la cuptorul bine încins pt aproximativ 10-15 min.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel