Bulgaria autorizează vânătoarea de urşi bruni

Parlamentul bulgar a autorizat joi vânătoarea de urşi bruni printr-un amendament la legea privind vânătoarea extrem de criticat de mişcările ecologiste, transmite AFP.

Urşii bruni, a căror populaţie în Bulgaria este estimată între 600 şi 800 de exemplare - una dintre cele mai importante din Europa - erau până în prezent o specie protejată în această ţară.

Schimbările adoptate obligă pe viitor Ministerul Mediului şi Ministerul Agriculturii şi Pădurilor să stabilească în fiecare an până la sfârşitul lunii ianuarie o cotă de vânătoare care să nu reprezinte mai puţin de 3% şi nici mai mult de 8% din populaţia de urşi. Potrivit mişcărilor ecologiste, noua lege vizează să satisfacă lobby-urile de vânători.

Autorii legii au afirmat în schimb că în acest fel apără interesul general în urma unei serii de incidente. În luna mai, un bărbat de 65 de ani a fost găsit mutilat şi desfigurat de un urs în munţii Rodopi (sud). O serie de atacuri ale urşilor asupra animalelor domestice au avut loc de asemenea în regiumea Smolian (sud).

Autorităţile locale şi ONG-urile ecologiste încearcă să ofere noi asigurări locuitorilor, sfătuindu-i să evite urşii sau să reacţioneze corect dacă e cazul, precum şi să protejeze vitele şi stupii. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel